T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / KOZAN - Kozan Şehit Öğretmen Lütfi Ölmez Ortaokulu

Okulumuz öğrencileri uluslararası eTwinning projeleriyle dünyaya açılıyor...

Türkçe öğretmenimiz Satı SARICA ve öğrencilerimiz eTwinning projelerinde yer alarak farklı ülkelerdeki öğrencilerle etkileşim halinde proje tabanlı öğrenme gerçekleştiriyorlar.

"Colorful World" adlı renklerin çeşitli kültürlerde ve sanat formlarında nasıl göründüğünün incelendiği projemiz,öğrencilerimizi Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki ve çeşitli ülkelerdeki akranlarıyla buluşturuyor.Türkiye(10), İtalya(1),İspanya(2),Almanya(1), Portekiz(3), Ürdün(1)'den ortakların bulunduğu projemizin ilk öğretmen webinarı, kurucuları Fatma Zehra BAŞIBÜYÜK ve Claudia RIZZARO başkanlığında tüm ortaklarla gerçekleşti. Toplantıda proje sürecinde yapılacak faaliyetler konusunda bilgiler paylaşıldı.

Projemiz,renklerin ve çeşitli kültürlerde ve sanat formlarında nasıl görüldüğünün araştırılmasına dayanmaktadır. Amaç, öğrencilerin Avrupa kültürünün zenginliğini tanımalarına ve öğrencilere farklı bir geçmişe sahip olmalarına yardımcı olmaktır. Bu sayede yabancı dilde iletişim becerilerini ve BT'yi bir iletişim ve ifade aracı olarak kullanma becerilerini geliştirirler. İşbirliği ve ortak kültürel karşılaşmalar öğrencilerin ufuklarını genişletecek ve projenin disiplinler arası doğası temel becerilerin geliştirilmesine yardımcı olacaktır.

26-04-202226-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.04.2022 - Güncelleme: 26.04.2022 13:53 - Görüntülenme: 213
  Beğen | 0  kişi beğendi