ADANA / KOZAN - Kozan Şehit Öğretmen Lütfi Ölmez Ortaokulu

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE DİJİTAL ÖĞRETMENLER

Dijital Öğretmenler projesi; ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijitalleşen dünyaya adım atması, yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmeleri ve Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunulması hedefiyle ING Türkiye, Habitat Derneği, ODTÜ iş birliği ile hayata geçirildi. Projede öğretmen ve öğrencilerin dijital dönüşümün bir parçası haline getirilmesi amaçlanıyor. Dijital Öğretmenler Projesi ile eğitim alan öğretmenlerin, aynı eğitimleri yerellerindeki öğrencilere aktararak bölgesel dijital yetkinlik eşitliğinin sağlanması hedeflenen projenin eğitim müfredatı; bilişim etiği, güvenlik, kişisel verilerin korunumu, dijital sağlık, dijital ticaret gibi başlıkların yer aldığı "Dijital Vatandaşlık ve Güvenlik", Web 2.0 uygulamaları ile anlatıldı "Eleştirel Düşünme ve Ölçme & Değerlendirme", infografik, video, fotoğraf oluşturma ve düzenleme, etkili sunu hazırlama konularından oluşan "Yaratıcılık ve Görsel Tasarım" başlıklarından oluştu.

Dijital öğretmenler projesi ile her dönem 1.fazda 1000 öğretmene, 2.fazda 100 öğretmene çevrim içi olarak dijital yetkinlikler eğitimleri verilmiştir. Bu projeye okulumuz Türkçe öğretmeni Satı SARICA öğrencilerimizle birlikte dahil olmuştur. Proje kapsamında öğrencilerimize ve öğretmenimize sanal gerçeklik gözlükleri gönderilmiştir. Öğrencilerimizin proje sayesinde dijital yetkinlikleri artmış, teknolojiyi verimli kullanmayı öğrenmişlerdir.

02-12-202102-12-202102-12-202102-12-2021

Yayın: 02.12.2021 - Güncelleme: 02.12.2021 10:42 - Görüntülenme: 297